Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Un airbag pentru pietoni


Modelul V40 este prevăzut şi cu un sistem de detectare a pietonilor, compus dintr-un radar situat sub grila radiatorului şi o cameră video montată pe oglinda retrovizoare. Dacă un pieton apare brusc pe carosabil, la o distanţă mică în faţa maşinii, sistemul emite un semnal sonor pentru a avertiza şoferul şi, dacă acesta nu reacţionează, frânele sunt acţionate automat. În Europa, 14% dintre cazurile de accidente auto implică pietoni (12% în SUA, 25% în China). Dotările modelului V40 au potenţialul de a diminua semnificativ atât numărul coliziunilor maşinilor cu pietonii, cât şi numărul deceselor ca urmare a unor răniri grave, atunci când coliziunea se produce. Producţia modelului V40 va începe în luna mai a acestui an, iar primele maşini vor fi livrate cumpărătorilor în septembrie.
 
Inovaţie revoluţionară în lumea auto: un airbag pentru pietoni (VIDEO)


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici