Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Fundația Special Olympics din România,Special Olympics Elveția, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București și Universitatea din Lausanne relanseaza în RomâniaActivitatile Fizice Adaptate, ca instrument de incluziune Sociala


Fundația Special Olympics din România în parteneriat cu Special Olympics Elveția, Universitatea   Națională de Educație Fizică și Sport București și Universitatea din Lausanne,anunță demararea programului Activitățile Fizice Adaptate, ca instrument de incluziune Socială. Proiectul  își propune să asigure transferul de expertiză elvețiană privind Activitațile Fizice Adaptate [AFA], ca instrument  de incluziune socială, către specialiști din universități, școli speciale, instituții și organizații neguvernamentale din România, derulându-se pe o perioadă de 18 luni informeaza un comunicat de presa.
În cadrul proiectului va fi elaborat un set integrat de materiale de training (ghiduri, studii de caz, materiale multimedia, broșuri) și se vor constitui Centre de Resurse Specializate privind AFA în 5 Universități din țară.Astfel, la finalul proiectului, va exista o rețea națională de centre specializate AFA, conectată în cadrul unui parteneriat pe termen lung la un canal privilegiat de comunicare și actualizare a informațiilor privind expertiza și noutățile din domeniu cuUniversitatea din Lausanne/Elvetia.Cele 5 centre universitare implicate sunt:
Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București
UniversitateaBabeș-Bolyai Cluj-Napoca
Universitatea Alexandru IoanCuza Iași
Universitatea de Vest Timisoara
Universitateadin Pitești 
Grupul-țintă al sesiunilor de formare derulate în proiect este constituit din: 10 cadre didactice universitare din facultațile de sport ale celor 5 universități, 200 de studenți ai acelorași facultăți, 100 de profesori de educație fizică din învațamântul special, 100 de specialiști din instituții publice și ONG-uri care lucrează cu persoane cu dizabilități. 
Activitațile principale ale proiectului constau în:
- vizită de studiu la organizații/instituții dinElveția cu experiență în AFA;
- seminarii de informare pentru viitori specialiști în lucrul cu persoane cu dizabilități;
- elaborarea unui set de instrumente de lucru în AFA;
- stabilirea cadrului organizațional și funcțional al rețelei de Centre de Resurse Specializate în AFA;
- crearea unui website menit să promoveze AFA,resursă nerestricționată pentru cei interesați.
"Programele acestei organizatii, derulate in parteneriat cu mediul academic sunt extrem de utile, din perspectiva formarii specialistilor care au ca misiune, cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati.  pentru ca sunt oameni cu adevarat speciali “ a declarat la conferinta de presa Andreea Raducan, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică artistică, susținătoare a mișcării Special Olympics. 
Sprijinul financiar oferit prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român este de până la 98.295 CHF, contribuția Fundației Special Olympics din România fiind de 12.430 CHF.
xxxxx
Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.
 


 
 
 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici