Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Letonia a trecut la moneda europeană


Letonia a trecut  la moneda unică europeană, devenind cel de-al 18-lea stat care face parte din zona euro.
Moneda naţională a Letoniei – lat-ul - va circula în paralel cu euro timp de două săptămâni pentru a permite o retragere progresivă de pe piaţă a monedei naţionale. Când letonii vor face plăţi în moneda naţională, vor primi restul în euro. 
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a felicitat Letonia pentru aderarea la euro, dând asigurări că zona euro rămâne deschisă pentru noi membri. 
"Sunt încântat să urez bun venit Letoniei drept cel de al 18-lea membru al zonei euro. Este un eveniment major, nu numai pentru Letonia, ci şi pentru zona euro însăşi, care rămâne stabilă, atractivă şi deschisă pentru noi membri. Pentru Letonia, acesta este rezultatul unor eforturi impresionante şi a determinării ferme a autorităţilor şi a poporului leton", a declarat, într-un comunicat, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. 
Băncile comerciale au primit euro în avans de la Banca Centrală Letonă şi, în schimb, au aprovizionat cu bancnote şi monede euro magazinele, serviciile şi alte domenii de activitate.  
Banca Letoniei va schimba sume nelimitate din moneda letonă în euro la cursul oficial de 1 euro = 0,702 laţi, pentru o perioadă de timp nelimitată şi fără comisioane. Băncile comerciale vor asigura şi ele servicii de schimb nelimitate până la 30 iunie 2014, îar serviciile poştale vor face acest lucru până la 31 martie 2014. 
În Letonia, preţurile au fost afişate în ambele monede, începând din octombrie 2013, iar regula va continua să se aplice până la 30 iunie 2014.

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici