Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


2023 – anul parteneriatelor extinse la AHK România


2023 – anul parteneriatelor extinse la AHK România


Îndrăgitul eveniment estival al comunității de business româno-germane, Sărbătoarea Verii, a adus laolaltă în grădina hotelului Crowne Plaza din București peste 600 de invitați, din zona politică și guvernamentală, de business, din partea asociațiilor profesionale și non profit, a administrației publice și mass-media. Prin aceasta, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană dovedește încă o dată că este un liant între mediile economic, social și politic din România. AHK pune astfel bazele construirii de parteneriate puternice și își respectă promisiunea făcută la începutul anului, prin motto-ul ales: „Strengthening Partnerships – Turn Challenges into Opportunities”.
În deschiderea evenimentului, Sebastian Metz, directorul general AHK România, le-a mulțumit membrilor pentru prezența atât de numeroasă care demonstrează că „suntem o comunitate de business puternică, care se implică dincolo de temele economice și în proiecte sociale. Pentru că atunci când vorbim de parteneriate ne referim nu doar la afaceri, ci și la societate și la sport”.
De aceea l-am invitat alături de noi pe Carol-Eduard Novak, fost ministru al Sportului și câștigătorul a cinci medalii de aur la Campionatele mondiale de Paraciclism, precum și a unei medalii de aur la Jocurile Paralimpice din Londra, în 2011. Singurul campion paralimpic al României a spus că la baza succesului său a stat o strategie de setare a țintelor, care l-au motivat  și munca de echipă, care l-a ajutat să se coordoneze: „Uneori oamenii te pot dezamăgi, dar nu se poate construi nimic fără o echipă. Fără schimbul de idei, de experiențe, de energie, fără sprijin reciproc, nicio victorie nu durează. Mai mult decât oricare alt domeniu, sportul ne învață ce înseamnă puterea echipei, a fair-play-ului, iar aceste principii trebuie să ne ghideze de-a lungul întregii vieți, al carierei sau  al opțiunii de business”.
La rândul său, președintele AHK România, Andreas Lier, a mulțumit companiilor din comunitatea AHK pentru solidaritatea arătată Ucrainei și pentru întărirea parteneriatelor cu Republica Moldova. „Succesul AHK este succesul dumneavoastră – o echipă puternică și mulți parteneri”, le-a spus el membrilor, adăugând că, în ciuda tuturor provocărilor, perspectivele relațiilor economice româno-germane rămân excelente. „România a devenit un hub tehnologic și de inovație, va continua să atragă investiții și va juca un rol important în transformarea verde și în competitivitatea Uniunii Europene, având în vedere că teme noi precum energia devin din ce în ce mai importante. Relațiile bilaterale româno-germane au marcat un nou record anul trecut, prin atingerea pragului de 40 de miliarde de euro în ce privește schimburile comerciale, iar dinamica investițională continuă”, a afirmat Lier. 
Pe lângă muzică și voie bună a fost prezentă și tradiționala tombolă caritabilă. Companiile membre au pus la dispoziție peste 400 de premii, de la produse alimentare sau de picnic, la încărcătoare solare, aspiratoare, mobilier ergonomic de birou, ceasuri și vouchere de masă și de vacanță. Suma strânsă din biletele de la tombolă, peste 27.000 RON, a fost donată către trei organizații neguvernamentale: Altenhilfe Bukarest, Taxiul Cu Bomboane și Ajungem Mari.
Suma donată Altenhilfe Bukarest va fi folosită pentru ajutoarele lunare acordate persoanelor vârstnice reprezentând minoritatea germană din București, cu venituri mici. Acestea constau în alimente și medicamente și un sprijin pentru cheltuielile utilităților pe timp de iarnă. Taxiul cu Bomboane ajută la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor bolnavi şi cu dizabilităţi, iar Ajungem Mari sprijină educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate.
Sărbătoarea Verii este un eveniment de tradiție al AHK România, organizat de 20 ani, cu scopul de a reuni comunitatea de afaceri româno-germană cu celelalte medii din societate, într-un cadru relaxat și agreabil.
Despre AHK România
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 580 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.
Laitmotivul anului 2023 pentru AHK România: Strengthening Partnerships – Turn Challenges into Opportunities
Parteneriatele puternice reprezintă fundamentul pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Gândirea și acțiunile îndreptate către formarea de parteneriate între companii, mediul politic, societate și educație sunt mai importante ca niciodată. În acest context, am ales pentru acest an ca laitmotiv „Strengthening Partnerships”. În cadrul parteneriatelor, însoțim transformarea în modele de afaceri durabile și sprijinim în mod activ investițiile în educație, sănătate, știință și noi tehnologii. Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, trebuie să colaborăm mai strâns ca niciodată și să gândim în aceeași direcție. În cadrul unor Strengthened Partnerships transformăm Challenges into Opportunities!
Contact pentru presă:  Sorina Buzatu
PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 22
E-Mail: buzatu.sorina@ahkrumaenien.ro
Homepage | Facebook | LinkedIn | YouTube

   


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici