Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Bolile cardiovasculare si diabetul


Bolile cardiovasculare (BCV)  reprezinta  cauza a 29% din totalul deceselor inregistrate la nivel global -  numărul unu în lume in privința mortalității.

Pe plan local, în perioada 2014 – 2020 , peste 40% din decese au fost cauzate de bolile cardiovasculare. Fiecare dintre noi poate contribui la sănătatea inimii sale prin învăţarea, insușirea şi aplicarea unor măsuri simple dar vitale pentru reducerea expunerii lor și a familiilor lor la  factorii de risc pentru BCV.  Sloganul campaniei este: „Un stil de viaţă sănătos = risc scăzut de boli cardiovasculare” Mesajele acestei campanii sunt: - Majoritatea BCV pot fi prevenite prin acțiuni simple la nivelul familiei/căminului: eliminarea fumatului, alimentație sănătoasă, activitate fizică susținută, măsurarea periodică a câtorva parametri cardiovasculari și gestionarea corectă a stresului - Tensiunea arterială trebuie verificată regulat, deoarece HTA nu are simptome clare dar poate provoca brusc accidente cardiace sau cerebrale.  - Diabetul zaharat creşte riscul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral. În prezența diabetului zaharat, tensiunea arterială şi nivelul de zahăr din sânge trebuie controlate frecvent. - Supraponderabilitatea creşte de asemenea riscul de accidente cardiovasculare. Greutatea corporală ideală se menţine prin activitate fizică zilnică regulată si prin alimentație sănătoasă. - Riscul cardiovascular al femeilor crește considerabil după menopauză. - Accidentele cardiovasculare pot fi fatale în absența asistenţei medicale de urgență.. 

N G
 
 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici