Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Tendință ascendentă a schimburilor comerciale româno-germane
Tendință ascendentă a schimburilor comerciale româno-germane
 
AHK România anunță cifrele privind schimburile comerciale dintre Germania și România în primele nouă luni ale anului 2022, conform Biroului Federal de Statistică (Destatis)
 
Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România în primele nouă luni ale lui 2022 îl depășește pe cel aferent aceleiași perioade a anului precedent, ajungând la 28,8 mld. EUR. Creșterea este de 17,7% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut (primele 9 luni 2021: 24,5 mld. EUR) , potrivit celor mai recente cifre ale Biroului Federal de Statistică.  
Astfel, exporturile către România s-au ridicat la 14,8 mld. EUR, ceea ce înseamnă o creștere de 8,8% față de aceeași perioadă din 2021, în vreme ce importurile Germaniei din România se apropie de 13,1 mld. EUR, în creștere cu 20,6% față de situația înregistrată în primele nouă luni ale anului trecut. Aceste rezultate plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile și pe locul 21 privind importurile. 
„Datele prezentate arată o dinamică susținută a relațiilor economice bilaterale și reprezintă un indicator că firmele germane vor să investească în continuare în România. Apropierea de Europa de Vest, în special în contextul reorientării lanțurilor de aprovizionare, și apartenența la UE și NATO sunt atuuri importante ale României. Sperăm că România va reuși să-și materializeze atuurile privind securitatea energetică și aprovizionarea cu energie, respectiv să atragă investiții suplimentare în acest domeniu. Mai mult decât atât, am dori ca aderarea la spațiul Schengen să se definitiveze cât mai curând, pentru că, pe lângă numeroasele beneficii economice concrete, de care mediul de afaceri are nevoie urgentă într-un context macroeconomic dificil, acest lucru reprezintă și un semnal politic puternic al faptului că România este membru cu drepturi depline al UE și că evoluțiile sale pozitive în ce privește integrarea în familia europeană sunt recunoscute în consecință. Comerțul bilateral are un real potențial ca până la finele lui 2022 să atingă un volum al schimburilor de 40 mld. EUR și astfel maxime istorice în relațiile bilaterale comerciale în anul în care AHK România aniversează 20 de ani de la înființare”, decalară Sebastian Metz, director general AHK România. 
AHK România în anul aniversar 2022
Pentru AHK România anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală și care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel.
  
Despre AHK România
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
Mai multe informații găsiți pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.
 
 Contact pentru presă:  Carmen Kleininger
Senior PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 50
 E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
 
Sorina Buzatu
PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 22
E-Mail: buzatu.sorina@ahkrumaenien.ro               
Homepage |Facebook | LinkedIn | YouTube

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici