Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


ACRAFE a lansat un proiect din fonduri europene pentru dezvoltarea sectorului ONG


 Publicat azi 2 octombrie 2018
acrafe1.jpg
AsociațiaConsultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) a lansat miercuri, 3 octombrie, la București, proiectul „Dezvoltarea capacității sectorului ONG de formulare a politicilor publice în vederea optimizării procesului de implementare a Programelor Operaționale  finanțate prin fondurile europene structurale și de investiții (FEȘI) 2014-2020”, care a fost demarat și se desfășoară încă din 16 iulie 2018 pe o perioadă de 16 luni.
Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 în cadrul CP2/2017 – Creșterea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative. Axa prioritară 1 „Administrație publică și si sistem judiciar eficiente”, Obiectiv Specific 1.1 „Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP”.
„Proiectul este implementat la nivel național și are o durată de 16 luni, începând cu data de 16 iulie 2018”, arată un comunicat transmis de ACRAFE.
Potrivit dezvoltatorilor, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 996.883 de lei, din care 976.945 de lei reprezintă finanțare nerambursabilă și 19.937 de lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului.
Ce vor face beneficiarii cu fondurile atrase
Proiectul are ca obiectiv general creșterea capacității administrative a ACRAFE în vederea elaborării unei politici publice cu impact asupra optimizării procedurilor de lucru existente la nivelul instituțiilor implicate în coordonarea, gestionarea și controlul fondurilor ESI 2014-2020, integrată în mod coerent in politicile existente și care să contribuie la îmbunătățirea și accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene înRomânia.
Activitățile proiectului includ:
– Îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor membrilor ACRAFE prin participarea la programe de instruire pe tema „Politici publice” și „Management și planificare strategică”
– Realizarea unei Analize diagnoză instituțională la nivelul fiecărei structură implicate în procesul de coordonare, gestionare și control al fondurilor ESI
– Elaborarea propunerii de politică publică alternativă
– Promovarea politicii publice  si efectuarea demersurilor în vederea acceptării acesteia 
de către institutiile implicate în procesul de management și coordonare a instrumentelor structurale.
Potrivit ACRAFE, prin implementarea proiectului se vor obține următoarele rezultate (R):
– R1 – Personal ACRAFE instruit pe teme specifice – politici publice și management si planificare strategica
– R2 – Analiză diagnoză instituțională aprofundată necesară pentru fundamentarea propunerii de politică publică elaborată
– R3 – Politică publică alternativă îndomeniul coordonării, gestionării și controlului fondurilor ESI 2014-2020 elaborată
– R4 – Politică publică alternativă în domeniul coordonării, gestionării și controlului fondurilor ESI 2014-2020, promovată și acceptată.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Asociația Consultanților din România pentru Accesarea FondurilorEuropene (ACRAFE) a fost infiintată în anul 2008, misiunea acesteia fiind concentrarea cunoștințelor și experienței dobândite de firmele de consultantă și beneficiarii de fonduri europene în cadrul unei organizații puternice și credibile. Organizația astfel creată are rolul de a structura toate aceste informații, de a le disemina în rândul actorilor semnificativi implicati in gestiunea fondurilor europene și de a crea propuneri fezabile pentru eficientizarea absorbției fondurilor europene. 
Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) își propune să  reprezinte, să promoveze și să apere interesele consultanților și ale companiilor de consultantă ce actionează în domeniul finantărilor europene și să aducă o transformare calitativă în comunitatea consultanților prin abordarea strategică a dezvoltăriir resurselor umane și introducerea de standarde pentru prestarea serviciului de consultantă. 
Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) este un organism profesional care reprezintă 59 de companii autohtone de consultantă, răspandite în toate cele 8 regiuni ale tării, ale căror portofolii insumează peste 4 miliarde de euro, reunind, totodată, peste 1.000 de consultanți cu experientă în elaborarea de proiecte atât în perioada de pre-aderare cât și în perioada de post-aderare, experți care reprezintă un procent semnificativ din întreaga resursă profesională a României.
 
 
 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici