Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Asociaţia Consultanţilor pentru Accesarea Fondurilor Europene propune măsuri pentru simplificarea procesului de gestiune a programelor de finanţare din fonduri europene


Publicat azi 3 0ctombrie 2018Asociaţia Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) va propune autorităţilor de management şi Ministerului Fondurilor Europene măsuri concrete pentru simplificarea procesului de gestiune a programelor, prin simplificarea procedurilor în implementarea proiectelor, pe zona de achiziţii, de decontări sau prin reducere a unor termene, a declarat miercuri pentru News.ro preşedintele ACRAFE, Radu Onofrei.
”De regulă, în multe programe există un termen foarte scurt pe care beneficiarul îl are la dispoziţie ca să răspundă la o solicitare, la transmiterea unor documente, care poate varia de la o zi la cinci zile, dar în contrapartidă autoritatea nu are niciun termen. Şi poate să răspundă şi în trei luni de zile. Sunt situaţii în care un proiect, odată aprobat, toate documentele pentru contractare depuse, pot trece cinci-şase luni până când documentele parcurg circuitele în vederea avizării şi se semnează contractul de finanţare. Toţi aceşti timpi care nu sunt reglementaţi şi nu pot fi respectaţi conduc la o prelungire a termenelor şi la reducerea gradului de absorbţie”, spune preşedintele ACRAFE.
Acesta a vorbit de două tipuri de provocări cu care se confruntă firmele care doresc să acceseze fonduri europene: probleme specifice fiecărui program şi probleme de sistem.
”Dacă vorbim de problemele generale, sistematice, în primul rând nu există predictibilitate, nu există un calendar clar şi de regulă nu se respectă acest calendar al lansărilor. De multe ori, se întâmplă ca, din cauza unor amânări a lansării unui program să se lanseze programul cu depunere peste cinci zile sau peste o săptămână sau peste o lună, lucru care nu permite unui beneficiar să îşi pregătească un proiect aşa cum ar trebui şi, din cauza perioadei scurte pentru pregătirea unui proiect, pot apărea probleme la implementare”, spune Onofrei
 În ceea ce priveşte problemele la nivel de programe, el vorbeşte de lipsa de corelare între proceduri, ghiduri, proceduri contractuale, modificări legislative care apar de-a lungul timpului, ce fac să prelungească perioada de implementare a unui proiect sau momentul până la care se pot face efectiv plăţile.
”Sunt multe situaţiile în care un proiect, fie că vorbim de o autoritate publică sau de un beneficiar privat, poate să treacă şi un an de zile fără să se poată face plăţi sau decontări, ceeace reduce gradul de absorbţie la nivel de programe”, a adăugat Onofrei.
Asociaţia Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) a fost înfiinţată în anul 2008 şi reprezintă 59 de companii autohtone de consultanţă, ale căror portofolii însumează peste 4 miliarde de euro, reunind peste 1.000 de consultanţi cu experientă în elaborarea de proiecte atât în perioada de pre-aderare cât şi în perioada de post-aderare.
 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici