Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Bitcoin, moneda digitală, a ajuns și în România
BTCXchange este  prima firmă românească care convertește Bitcoin în lei. Bitcoin, moneda ce tinde să revoluționeze sistemul monetar și cel bancar, este convertibilă în leul românesc încă de la sfârșitul anului trecut, o data cu deschiderea primului exchange online dezvoltat de firma românească BTCXchange. Bitcoin (BTC) este o monedă digitală, criptografică, fiind practic similară numerarului pe Internet, informeaza un comunicat de presa. Plata se face prin scanarea unui cod QR ce conține adresa beneficiarului plății și suma solicitată.  BTCXchange.ro este locul unde se poate poate cumpăra şi vinde Bitcoin (BTC), în şi din lei, iar Horea Vușcan, managerul  firmei și echipa sa lucrează să aducă BTC-ul la nivelul străzii, promițând transparență și seriozitate. Obiectivul BTCXchange este să facă Bitcoin mai accesibil decât cardul bancar şi mai eficient decât statul la cozi. Ce avantaje oferă BTCXchange în raport cu alte soluții de plată existente? În timp ce comisioanele prin carduri bancare sunt între 2-3%, BTCXchange anunţă comisioane zero datorită faptului că plățile se fac direct între client și furnizor, fără interpunerea unor terți (cum ar fi băncile) şi termeni scurţi de operare a depunerilor şi retragerilor.Orice telefon, calculator sau tableta poate fi un POS prin aplicatia BTCXchange, iar suportul pentru implementarea acesteia va fi gratuit. Primele 20 de contracte semnate au 0% comision de schimb, în primii 2 ani de la semnare, iar apoi va fi o taxa de tragere de 0,01%. Mai mult, Vuşcan asigură că  totul este la vedere, plățile prin BTC fiind ireversibile, având un grad de siguranță mai ridicat decât în cazul plăților on-line uzuale.  „Dăm posibilitatea oamenilor de a investi într-un mod cât mai simplu şi sigur posibil”, anunţă Vuşcan, care are în plan ca pe viitor românii să îşi poată plăti în Bitcoin de la utilităţi (curent, apă, căldură, internet, telefonie) până la achitarea parcării în oraş. Pe lângă faptul că este un investitor în moneda digitală, Horea Vuşcan este, în acelaşi timp, şi un entuziast BTC, fiind convins că Bitcoin va revoluţiona lumea. Cum? Oferind posibilitatea plăţilor directe între oameni, fără intermediari (bănci, Western Union, MoneyGram etc.) şi la comisioane infime.Suma tranzacționată deja de la deschiderea BTCXchange este de aproape 1,1 milioane de dolari (USD).Ca planuri de viitor apropiat, fondatorul BTCXchange anunţa că, prin firma Alien Concept au început deja construirea unui automat de BTC şi își doresc ca în anul care vine să implementeze un astfel de automat în fiecare mare oraş din România.

 
.

 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici