Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


BRD Groupe Société Générale a lansat în premieră în România,cardurile bancare prepaid


Cardurile prepaid de la BRD

Cardurile prepaid lansate de BRD  nu necesită deţinerea unui cont bancar şi sunt oferite în două versiuni: gift carduri şi carduri reîncărcabile. Emise în monedă naţională sub sigla MasterCard, cardurile prepaid sunt destinate clientelei persoane fizice.  
„Cardurile prepaid sunt soluţii simple pentru clienţi, familie şi persoanele apropiate. Prin gift carduri propunem o modalitate inovatoare şi simplă de a face cadouri celor dragi. Cardurile reîncărcabile pot contribui la susţinerea tinerilor de către cei apropiati, fiind un prim produs bancar”, a spus Bogdan Spuza, Directorul Executiv al Departamentului Marketing şi Managementul Produselor din cadrul BRD.  

"Cardurile cadou sunt disponibile pe loc, fără să fie necesară deschiderea unui cont bancar, sunt nenominale şi pot fi utilizate la orice comerciant din România care afişează sigla MasterCard. Valabilitatea acestui tip de card prepaid este de 1 an, iar suma maximă este de 1.000 de lei. Cardurile reîncărcabile sunt de asemenea disponibile imediat, fără să fie nevoie de cont bancar. Ele pot fi alimentate cu până la 10.000 de lei pe an calendaristic, cu posibilitate de reîncărcare în perioada de valabilitate de 3 ani. Cardurile reîncărcabile pot fi folosite atât în România, cât şi în străinătate atât pentru plata la comercianţii acceptanţi, cât şi pentru retrageri de numerar la ATM", a mai spus BogdanSpuza.

De asemenea, cardurile reincarcabile dispun de tehnologia contactless si pot efectua plati rapide, de mica valoare, fara introducerea codului PIN.Comisioanele de emitere card sunt de 10 lei pentru cardurile cadou si de 20 de lei pentru cardurile reincarcabile. Banca nu percepe alte comisioane de administrare anuala pentru acest tip de carduri. 
BRD si-a propus o tinta de vanzari de 50.000 - 70.000 astfel de carduri in 2014
 in special din categoria Gift Card.
Potrivit lui Bogdan Spuza, nu sunt foarte multe tari din Europa care au carduri bancare prepaid, cea mai dezvoltata piata fiind cea din Marea Britanie. Cele mai dezvoltate piete sunt in Turcia, unde cardurile prepaid au o cota de piata de peste 5% din totalul cardurilor, si Polonia, cu o cota de circa 5%.
Cat despre investitie, oficialul bancii a 
spus ca un astfel de proiect de carduri este costisitor, fiind vorba de sute de mii de euro iar investitia poate fi recuperata  in 4-5 ani.
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi banca nr. 1 pe piaţa românească a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 900 de unităţi. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri şi 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piaţa românească a cardurilor. Cu operaţiuni de factoring de peste 1 miliard de Euro în 2012, BRD este liderul pieţei de factoring din România.
BRD a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 51 milioane de lei (11,5 mil. euro), de 5 ori mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a fost de 10 milioane de lei (2,2 mil. euro).

reporter- nicolina garici
5 decembrie 2013  


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici