Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


ALEF Distribution intră pe piața din România prin achiziția Likeit Solution, distribuitor de sisteme și echipamente IT


     măreşte imaginea
Mircea Ciucur, Managing Director                  Milan Zinek,
             ALEF Distribution RO                   CEO Grup ceh ALEF                                               
                            
ALEF Group, unul dintre cei mai importanți distribuitori de sisteme IT din Europa Centrală și de Sud-Est, cu afaceri de peste 160 milioane Euro, în 2016, intră pe piața din România prin preluarea companiei Likeit Solution, tranzacția fiind perfectată la 30 iunie 2017. 
“Această fuziune reprezintă un pas important în strategia grupului ALEF de dezvoltare pe piața europeană de distribuție cu valoare adăugată de sisteme și echipamente IT. România este una dintre țările cu cea mai mare creștere a sectorului IT din ultima perioadă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am considerat oportună intrarea pe această piața Evoluția companiei Likeit Solution, împreună cu modelul de business implementat de aceasta, fiind factori decisivi în alegerea partenerului pentru România" a declarat la conferinta de presa, Milan Zinek, CEO al Grupului ALEF.
"Likeit a fost susținut în principal de proiectele axate pe vânzarea de soluții Microsoft și CISCO, dar și de echipamente și de componente, brandul ASUS reprezentând o pondere importantă. Priorităţile noastre pe termen scurt vizează finalizarea a tot ce înseamnă integrarea în grupul ALEF. Sperăm să încheiem această etapă până în luna septembrie, apoi, în etapa următoare, să ne dezvoltăm în zona de distribuţie cu valoare adăugată, să ne reaşezăm şi să ne dezvoltăm departamentele de suport, acest lucru însemnând în primul rând definitivarea departamentului tehnic şi ulterior a celorlalte departamente în funcţie de necesităţi şi de brand-urile pe care le vom aduce în portofoliu. Deci ţinta este să mergem în continuare pe zona de distribuţie cu valoare adăugată, de consultanţă pe care o oferim partenerilor noştri, de menţinere şi de suport al lor în dezvoltarea proiectelor" a tinut sa precizeze Mircea Ciucur,Managing Director ALEF Distribution RO.
Raportat la evoluția companiei în primul semestru din acest an, firma românească a atins 10 milioane de euro în vânzări. Business-ul a fost susținut în principal de proiectele axate pe vânzarea de soluții Microsoft și CISCO, dar și de echipamente și de componente, brandul ASUS reprezentând o pondere importantă. 
Un segment semnificativ în afacerile companiei îl reprezintă și comercializarea de produse de rețelistică și networking. Dintre cei care au achiziționat sisteme și echipamente IT, cei mai mulți sunt reselleri (peste 60%), urmați de integratori de sisteme (în jur de 20%), și companii din industria de retail (în jur de 18%).  
Principalul obiectiv al noii companii este dezvoltarea în direcția distribuției cu valoare adaugată. Crearea unui departament tehnic puternic, care să poată oferi partenerilor consultanță în proiectele dezvoltate, reprezintă un element important în strategia organizației.Pentru a putea satisface cerințele partenerilor din canalele de distribuție și de retail, ALEF Distribution RO se va concentra și pe zona de echipamente destinate pieței de consumer.
De asemenea, adăugarea în portfoliul propus partenerilor de noi branduri atent selectate, astfel încât să raspundă nevoilor pieței și al direcțiior de dezvoltare, este un obiectiv permanent.
"Ne propunem să ajungem până la sfârşitul anului 2017 la aproximativ 33 milioane de euro, definitivarea şi stabilizarea departamentului tehnic şi completarea poziţiilor în alte departamente în funcţie de necesităţi. În plus, încercăm să aducem cât mai repede şi în portofoliul nostru brand-urile pe care grupul ALEF le are deja. Discutăm cu toţi vendorii astfel încât să reuşim să extindem drepturile de distribuţie şi pentru România" spun reprezentantii companiei.
Alef Group este prezent pe piaţă de 23 de ani, cu operaţiuni în Croaţia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Serbia şi România. 
Despre ALEF Distribution RO
ALEF Distribution RO face parte din ALEF Group, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de distribuție cu valoarea adăugată de sisteme și echipamente IT din Europa Centrală și de Sud-Est, cu afaceri de peste 160 milioane de euro, în 2016. Odată cu intrarea pe piața locală, prin achiziția firmei Likeit Solution, ALEF Distribution RO se poziționează drept unul dintre cei mai mari jucători din segmentul de securitate, infrastructură IT și comunicații de voce. Compania numără 45 angajați în București și peste 1.500 reselleri activi.
 
reporter-nicolina garici
 

 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici