Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Campanie antipiraterie


Compania Autodesk, lider în software de proiectare, demarează o campanie antipiraterie, cu scopul de a atenţiona asupra riscurilor pirateriei software din domeniul proiectării asistate. Demersul vine în contextul evoluţiei pieţei de proiectare datorate recentei aderări la Uniunea Europeană.

“Proiectele Uniunii Europene pentru o perioadă de şapte ani implică un buget de 58 de miliarde de euro pentru România. Din această sumă, 36 de miliarde reprezintă bugetul de proiecte cu potenţial de piaţă pentru proiectarea din domeniul infrastructurii, construcţiilor, utilităţi, proiectare mecanică ş.a.

Creşterea rapidă a acestor pieţe poate crea un dezechilibru pe piaţa de proiectare, rata pirateriei de software fiind în real pericol. Dorim să atenţionăm asupra faptului că legile în vigoare trebuie respectate pentru a preveni riscurile majore la care se expun companiile din domeniu”, a declarat la o conferinta de presa, Cristian Dumitrescu, Preşedintele A&C International .

Rata pirateriei software Autodesk este mai mare decat rata pirateriei software in Romania, cu peste 15%. |n prezent,in tara noastra sunt peste 7.000 de companii care utilizeaza software Autodesk,cu licenta sau fara licenta.

Aceasa campanie antipiraterie este a doua derulata de Autodesk in Romania, dupa cea din septembrie anul trecut. |n urma acestei campanii, Autodesk a inregistrat vanzari de aproximativ un milion de euro.

Campania de anul acesta vizează în principal companiile cu activitate de proiectare din domeniul proiectării mecanice, construcţii, arhitectură, cadastru, cartografie. Obiectivele Autodesk sunt reducerea pirateriei pe software de proiectare şi a riscului evoluţiei pirateriei în contextul exploziei pieţei de proiectare locale.

Iniţiativa Autodesk atrage atenţia şi asupra înăspririi măsurilor de combatere a pirateriei în România. Astfel, legislaţia în domeniu a devenit mai restrictivă, pedepsele ducând până la închiderea companiei.

. Autorităţile române, printre care parchetele şi poliţia, în colaborare cu Business Software Alliance (BSA)," au derulat în 2006 mai mult de 600 de controale în cazuri de utilizare şi distribuire neautorizată de software. Aceste acţiuni s-au soldat deja cu 20 de condamnări pronunţate de instanţele de judecată, printre ele înregistrându-se şi o pedeapsă cu închisoarea" , a tinut sa precizeze Gabriela Ghita,sef serviciu de urmarire penala si criminalistica, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei.

" In 2007, pana in acest moment,au fost efectuate peste 300 de controale si au fost decise 22 de condamnari , fata de 20 anul trecut , " a spus Magda Popescu avocat, membru al Business Software Alliance (BSA) .

Rata pirateriei software din Romania a fost in anul 2006 de 69%, in scadere cu trei puncte, dar de doua ori mai mare decat media la nivel international. Pierderile provocate au ajuns la 114 milioane dolari, fata de 111 milioane de dolari in anul precedent.

"Cresterea vanzarilor de produse software Autodesk in Romania a fost de 138% in 2006, ca urmare a interesului celor din domeniul constructiilor si infrastructurii, iar estimarile sunt valabile si pentru acest an. In anul 2006 , am vandut circa 3.200 de copii legale ale produselor noastre in Romania, iar totalul din intervalul 2003-2006 se ridica la 6.500 de licente", a explicat David Palas, director de vanzari pentru Cehia, Slovacia si Sud-Estul Europei al companiei Autodesk.

|n Romania, Autodesk ocupa peste 90% din piata aplicatiilor software de proiectare.

Firma A&C International, distribuitor autorizat al producatorului de software de proiectare Autodesk in Romania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro in crestere cu 70% fata de anul trecut, cand vanzarile au ajuns la 4 milioane de euro. La nivelul anului 2006 profitul a fost de un milion de euro.

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici