Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Cel mai apreciat prezentator din România, OCTAVIAN URSULESCU, este invitatul de onoare al celei de-a X-a ediții, aniversare, a Galei ”SENIORI de COLECȚIE” devenită tradiție și organizată de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, condusă de Alexandra Dobre, Președinte.


 

 Comunicat de Presă 
Octavian Ursulescu, despre drama care i-a marcat viața: „Am ...
Celebrul prezentator  Octavian Ursulescu

 

Celebrul prezentator OCTAVIAN URSULESCU, invitat de onoare la a X-a ediție, aniversară, a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”

 Am participat de-a lungul anilor, la numeroase manifestări dedicate Seniorilor și știu cât de mult înseamnă să simți că ești iubit, respectat, prețuit, recompensat... Iată-mă acum, la rândul meu, sărbătorit în postura de Senior, ceea ce mă onorează profund. Întotdeauna, în demersurile mele publice, am insistat să fie cinstite cum se cuvine valorile acestei țări atâta timp cât se află în viață, prin emisiuni, spectacole, interviuri, pentru că nu este nimic mai trist decât să constați, după decenii de realizări, împliniri, bucurii, că ești uitat, marginalizat...Nu este vorba, evident, despre mine, am norocul să fiu extrem de activ și implicat în multe proiecte majore, despre care veți putea afla cu ocazia acestei Gale a Seniorilor de Colecție, unde voi povesti vrute și nevrute alături de eleganta amfitrioană Mihaela Bîrzilă, voi răspunde la întrebări, voi comenta imagini inedite și mai ales voi aduce la rândul meu, în fața publicului câțiva mari artiști, demni reprezentanți ai muzicii ușoare românești. Sunt la rândul lor Seniori, cu toții am crescut cu cântecele lor, am iubit și am lăcrimat ascultându-le,iar ei ne-au fost alături în cele mai frumoase momente ale vieții. În cariera mea am constatat că Seniorii alcătuiesc cel mai minunat public, am organizat numeroase concerte dedicate lor și nostalgiei ce ne cuprinde inevitabil pe toți o dată cu trecerea timpului. Abia  aștept să fim împreună, în marea familie a Seniorilor iubitori de frumos!” –  OCTAVIAN URSULESCU

 

Cel mai apreciat prezentator din România, OCTAVIAN URSULESCU, este invitatul de onoare al celei de-a X-a ediții, aniversare, a Galei ”SENIORI de COLECȚIE” devenită tradiție și organizată de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, condusă de Alexandra Dobre, Președinte.

OCTAVIAN URSULESCU  va avea la rândul său alți 4 invitați speciali: DOINA SPĂTARU, PETRE GEAMBAȘU, NATALIA GUBERNA și VASILE MENZEL.

Evenimentul va avea loc joi 29 iunie 2023, ora 17:00, la Sala LUCEAFĂRUL (Str. Ion Ghica nr. 3) și va fi moderat de jurnalista Mihaela Bîrzilă 

·        

Comentator avizat al fenomenului muzical românesc și internațional, inclusiv în presa scrisă, la radio și TV, OCTAVIAN URSULESCU s-a născut în satul Cîmpul Cetății din județul Mureș, fiind foarte legat de Chiheru de Sus, unde a copilărit. A debutat în presă încă de pe băncile liceului „Dimitrie Cantemir” din București, cu diverse articole, poezii, dar mai ales cronici muzicale, publicațiile în care semnătura apărea frecvent fiind ”Contemporanul”, ”Scânteia Tineretului”, ”Magazin”, ”Femeia”, ”Ecran-Magazin”, ”Muzica”, ”Ultima Oră”, ”Azi”, ”Cronica Română”, ”Melos”. Corespondent pentru România al unor prestigioase reviste muzicale din SUA, Marea Britanie, Cehoslovacia, Polonia, printre care și celebra publicație americană ”Billboard”OCTAVIAN URSULESCU este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și, de la primul număr, din 1990, redactor la revista editată de aceasta, ”Actualitatea muzicală”.

Am urmat, cred eu, o cale firească a drumului către apariția pe micul ecran, ceea ce mi-a permis să nu folosesc niciodată texte scrise de alții și mai ales să vorbesc liber. Așadar, mai întâi jurnalism, încă de când eram elev și mai apoi, student, scriind la mai multe publicații publicații... Următorul pas a fost radio-ul” – mărturisea într-un interviu.

OCTAVIAN URSULESCU a debutat la Radio în celebra emisiune ”Metronom”, a lui Cornel Chiriac, după care a realizat și prezentat popularele emisiuni de muzică ușoară ”Radiorecording”, ”De la 1 la 5”, ”Estrada duminicală”, ”De la 3 la 7”, ”Noaptea șlagărului românesc”. Pe micul ecran a debutat în emisiunea ”Tele-Top”, după care, a realizat împreună cu Titus Munteanu și prezentat emisiunile ”Șlagăre în devenire”, ”Steaua fără nume”, ”Meridianele cântecului”, emisiuni de varietăți, concursuri de dans sportiv, Festivalul de la Mamaia, portofoliul său TV fiind completat cu ”Top TV”, ”Portret în oglindă”, ”Pop rock story”; din 1980 a prezentat în fiecare an festivalul ”Melodii "80, '81...” de la Polivalenta bucureșteană, cu uriaș succes de publicÎn onoarea celebrului realizator TVR, în martie 2018, a lansat cartea „Titus Munteanu, un lord al micului ecran”.

A prezentat cele mai importante festivaluri naționale și internaționale de muzică ușoară și de romanțe, printre care Festivalul de la Mamaia (din 1983 până în 1989, dar și de 6 ori ”după Revoluție”, urmând să revină în vara acestui an la MAMAIA 2023 care se reia după pauză 11 ani!), Festivalul „George Grigoriu” de la Brăila și Festivalul „Dan Spătaru” de la Medgidia, „Trofeul tinereții” de la Amara, Festivalurile Naționale de Romanțe ”Crizantema de Aur” de la Târgoviște și „Te-aștept pe-același drum” de la Zlatna și multe alte manifestări muzicale, inclusiv de dans sportiv. A făcut parte din numeroase jurii muzicale, continuându-și și la ora actuală activitatea în postura de prezentator și de cronicar muzical.

A publicat cărți dedicate compozitorilor Temistocle Popa, Paul Urmuzescu, Titel Popovici, realizatorului Titus Munteanu, interpretei Marina Voica și Festivalului de la Amara la jubileul celor 50 de ediții, aceasta din urmă fiind premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. De asemenea, a îngrijit cartea autobiografică „Zăpezile copilăriei” scrisă de Cornel Constantiniu. Sunt zeci și zeci artiști care au scris istoria muzicii ușoare românești și le-am fost de nenumărate ori alături, în această categorie intrând și marii noștri compozitori de gen. Am încercat să dau înapoi o parte din ce am primit, prin notorietatea dobândită alături de ei”, mărturisea Octavian Ursulescu.

OCTAVIAN URSULESCU a prezentat numeroase concerte ale vedetelor internaționale care au concertat în țara noastră, pentru că, mai ales pe vremuri acestea nu intrau în scenă, dacă nu beneficiau de o introducere profesionistă: Al Bano și Romina Power, José Feliciano, Suzy Quatro, Omega, Locomotiv GT, Sandra, Goombay Dance Band, Gibson Brothers, Middle of the Road, Babe, Volcano, Pussycat, Eruption, Precious Wilson, Boney M, Samantha Fox, Annalisa Minetti, Saragossa Band, Mauro, Los Del Río, Bob Geldof & The Boomtown Rats, Alla Pugaciova, Gloria Gaynor, show-ul Fire of Anatolia, Alphaville, Fun Factory, BZN, Vasil Naydenov, Frații Arghirov. ”Cu Julio Iglesias m-am împrietenit la <Cerbul de Aur>, când eram amândoi foarte tineri, am ținut mereu legătura, apoi m-a invitat de două ori să-i prezint concertele din România. De câteva ori l-am prezentat și pe Toto Cutugno cu care am rămas prieten. După 1990, cu mulți m-am reîntâlnit la concerte și festivaluri din străinătate, iar legături mai strânse am întreținut, cu artiști pe care i-am intervievat ca jurnalist și cu care am corespondat: Amália Rodrigues, Caterina Caselli, Gigliola Cinquetti, Rika Zaraï, Frida Boccara, Jacques Hustin, Dova, Helena Vondráčková, Koncz Zsuzsa, Beáta Karda, PiramisLa ediția 1990 a Festivalului de la Sanremo, când a avut loc prima mea ieșire în Occident, Caterina Caselli, deși nu ne mai văzusem de 20 de ani, a strigat  și mi-a sărit în brațe! Am fost foarte mândru! Și de Kylie Minogue mă leagă o caldă prietenie.”

OCTAVIAN URSULESCU a lansat cu mare succes cărțile apărute în colecția Patrimoniul Muzical Românesc (Biblioteca Metropolitană București), dedicate compozitorilor TEMISTOCLE POPA, PAUL URMUZESCU și TITEL POPOVICI, volumele „Titus Munteanu, un lord al micului ecran” și Marina Voica, Drum spre legendă”, dar și Albumul Aniversar dedicat Festivalului de la Amara – 50 de ani.

„SENIORI de COLECȚIE” este un proiect inițiat și organizat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, cu scopul de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații.

Primele două ediții le-au avut ca invitate pe multipla campioană olimpică ELISABETA LIPĂ şi pe marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, STELA ENACHE. La cea de-a III-a ediţie invitat de onoare a fost Gen. Lt. (rtr) Dr.Ing. DUMITRU DORIN PRUNARIU, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic; apoi au fost invitați marea actriţă de teatru și film MAIA MORGENSTERN, Manager al Teatrului Evreiesc de Stat, Prof. Dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, celebrul artist GRIGORE LEȘE, marea interpretă de muzică ușoară CORINA CHIRIAC, îndrăgita interpretă de muzică populară MARIA DRAGOMIROIU și Prof. Univ. Dr. DAN MIRCEA ENESCU.

”A avea ocazia să întâlnești și să îi asculți pe acești oameni speciali care au contribuit la promovarea imaginii României și a românilor pretutindeni în lume, este un privilegiu! De la bun început am considerat că, prin acest proiect unic, putem modifica percepții și influența destinele generațiilor de azi și de mâine. Cu fiecare ediție a Galelor Seniori de Colecție am încercat să construim punți între generații, prin care tinerii și vârstnicii să aibă ocazia să îi cunoască, să îi asculte și să dialogheze cu importanți oameni de cultură, artă și știință, cu mari artiști și campioni sportivi, cu medici, profesori și veterani de război - importante valori ale României, exemple demne de urmat pentru noi toți” – Alexandra Dobre, Președinta Asociației “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”.

 Vă așteptăm așadar Joi 29 iunie 2023, ora 17:00, la Sala LUCEAFĂRUL, la ediția X a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”, alături de invitatul special, OCTAVIAN URSULESCU și de cei 4 invitați de onoare ai săi !

 Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături în organizarea acestui eveniment:

SPONSOR GOLD: CATENA – Farmacia Inimii, eTELEDOC

Parteneri susținători: Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România, AUDIONOVA Aparate Auditive, TOPOLOVENI 

Parteneri media: TVR, Ziarul News, România TV, Agerpres, Ultima Oră, Amos News, Metropola TV,  Național TV, stiripesurse.ro, Radio România, Senso TV, Ziarul de Investigații, Profi24 TV, ziarul Profit, revista Cariere, Click!, Nova Media, Phoenix Media, Sănătatea TV, GMR Media 
 

Oana Georgescu PR. Specialist

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici