Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Revistele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România îşi recompensează autorii prin Premii de Excelenţa


Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România organizează joi, 7 decembrie 2017, la ora 12.00, ceremonia de acordare a Premiilor Revistelor „Muzica” şi „Actualitatea muzicală” – editate de UCMR şi finanţate cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, pentru studii de muzicologie şi articole de cronică de concert şi spectacol publicate în anul 2017.
Evenimentul se va desfășura la București, în Aula Palatului Cantacuzino, Calea Victoriei nr. 141.
 Iată laureaţii revistei „Muzica”:
·  Corneliu Dan Georgescu
·  Octavian Nemescu
   şi pe cei ai revistei „Actualitatea Muzicală”:
·  Grigore Constantinescu
·  Elena Vieru Conta
·  Vlad Văidean
·  Oana Georgescu
La eveniment vor participa: Adrian Iorgulescu – preşedinte UCMR, Irinel Anghel – redactor-şef al Revistei Muzica, George Balint – redactor-şef al Revistei Actualitatea Muzicală, autorii premiaţi, muzicologi, compozitori, critici muzicali – membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, personalităţi din domeniul cultural -artistic.
 
            Despre Revista „ACTUALITATEA MUZICALĂ”
Revista editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România este prin concepţie şi realizare unică în peisajul presei româneşti, ea adresându-se tuturor categoriilor de muzicieni ai tuturor genurilor muzicale – de operă, simfonică, balet, corală, uşoară, pop, rock, jazz, folk –  şi iubitorilor de muzică, aparţinând mai multor generaţii. Deasemeni, chiar şi pentru amatorii de informaţii din domeniul muzical, revista pune la dispoziţia acestora o multitudine de date, articole, recenzii scrise de cele mai renumite „condeie” ale criticii muzicale româneşti. Ceea ce o face unică în presa românească este şi faptul că această revistă conţine şi pagini dedicate celor care doresc să aibă informaţii despre instrumente muzicale şi aparatură electronică de ultimă oră, despre firmele care le comercializează în România, şi chiar articole despre tehnica de studio a sunetului şi prezentări demonstrative ale unor produse muzicale de înaltă performanţă.
Rubricile cu caracter permanent din conţinutul revistei sunt: Editorial, Eveniment, Concerte sub lupă, Muzica între coperţi, Pe mapamond, Teatrul muzical,  Punctul pe j..azz, Cei ce vin, Discuri pop-rock, La noi acasă, Studioul audio, Legende rock, Focus, O melodie pentru fiecare, Pagina corală, Portret componistic, Artiştii noştri, Flash internaţional, Caleidoscop discografic, Ancheta noastră.
Revista „Actualitatea Muzicală” (redactor şef George Balint) care apare într-o nouă serie din luna iunie 2001, a reuşit prin noul format, noua prezentare grafică şi mai ales prin conţinutul ei să primească elogiile oamenilor de muzică abonaţi deja la ea, dar şi aprecieri pozitive din partea unor colegi din presă şi amatorilor de evenimente muzicale din cultura românească. Are 48 de pagini color.
In fiecare an sunt acordate şi Premiile Anuale ale revistei „Actualitatea Muzicală”, anul acesta având loc cea de-a 27-a ediţie a evenimentului devenit tradiţie şi reper în peisajul muzical autohton. Este suficient doar să amintim laureaţii anului 2016, recompensaţi anul acesta la Categoriile „Personalitatea Anului” (Cristian Brâncuşi, dirijor), “Interpretare vocală”  (George Ionuţ Vîrban, tenor), ”Management cultural” (Ioan Garboni, manager Filarmonica BANATUL din Timișoara), ”Premiul Discului” (Casa de Discuri „Eurostar”), Premiul „Orchestra Anului" (Formaţia „Ionel Tudor"), Premiul pentru Muzică rock (Formaţia „Talisman"), Premiul „Opriţi timpul - Respect pentru valori”  (Corina Chiriac) 
 
              Despre Revista „MUZICA”
 Este cea mai importantă revistă cu profil muzical din România, fiind dedicată cercetărilor muzicologice concretizate prin studii şi analize de specialitate, anchete, interviuri şi recenzii care reflectă preocupările teoretice ale muzicienilor români. Tradiţia acestei publicaţii este impresionantă. Ea a fost înfiinţată în 1920, odată cu Societatea Compozitorilor Români şi apoi, după o pauză în timpul celui de al doilea război mondial, şi-a reluat apariţiile în 1950, fiind prezentă în viaţa culturală românească până în prezent. Studiile teoretice prospective, cercetările istoriografice, analizele de opere muzicale, profilurile compozitorilor realizate de muzicologi de renume ai vieţii muzicale autohtone şi internaţionale fac din această revistă o valoare culturală care merită susţinută, pentru beneficiul informaţiei pe care o aduce atât în ţară cât şi în străinătate. Unele studii sunt publicate în limbi de circulaţie internaţională, toate articolele fiind însoţite de un rezumat în limba engleză. Nume importante ale vieţii muzicale din Europa şi Statele Unite ale Americii colaborează cu această revistă care este distribuită în medii academice, universitare, culturale din toată lumea. Prin calitatea deosebită a conţinutului ei, de înalt nivel profesional, prin utilitatea demersului teoretic pe care îl publică şi îl stimulează, această revistă muzicală îşi merită tot spijinul pentru continuarea misiunii pe care o îndeplineşte pentru muzica românească, pentru producerea şi circulaţia informaţiei legate de aceasta, ce îi oferă un fundament conceptual solid şi o modalitate eficientă de cunoaştere şi promovare.
Existenţa revistei „Muzica” (redactor şef Irinel Anghel), editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România este un reper cultural atât pentru prezent cât şi pentru viitor, ca mărturie cu valoare istorică a evoluţiei gândirii muzicale româneşti. Are 100 de pagini

Oana Georgescu, PR Event- Actualitatea Muzicala


 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici