Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit






Un nou site dedicat comunității persoanelor cu scleroză multiplă din România a fost lansat: www.msresistance.ro.


Comunicat de Presă
Bucuresti, 9 iulie, 2024

Un nou site dedicat comunității persoanelor cu scleroză multiplă din România a fost lansat: www.msresistance.ro. Site-ul a fost dezvoltat de Roche România şi se adresează tuturor persoanelor care suferă de Scleroză Multiplă (SM) din România, precum și persoanelor din comunitatea acestora, care își doresc să fie informate cu privire la această afecțiune neurologică.
Scleroza Multiplă este o boală inflamatorie cronică şi progresivă a sistemului nervos central (SNC), ce afectează creierul, măduva spinării și nervii optici pentru care în prezent nu există vindecare[1]. Evoluţia bolii şi simptomele acesteia variază de la o persoană la alta, însă pot afecta aproape fiecare parte a corpului şi a sistemului nervos. Persoanele care suferă de SM pot experimenta o serie de simptome, cum ar fi oboseală, dificultăţi de mers şi de vedere, probleme cu somnul sau depresie[2]. Scleroza Multiplă este principala cauză de dizabilitate non traumatică la persoanele tinere, se diagnostichează de obicei între vârstele de 20 şi 40 de ani şi este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbați[3].
Este important ca pacienţii să rămână informaţi cu privire la progresele ştiinţei din spatele Sclerozei Multiple, de la testele efectuate la diagnosticare și importanța monitorizării simptomelor. Înțelegerea motivelor pentru care simptomele diferă atât de mult și identificarea măsurilor ce pot fi luate pentru a reduce impactul SM asupra vieții sunt esențiale. De aceea informaţiile din www.msresistance.ro sunt menite să ajute pacienţii să îşi păstreze independenţa cât mai mult timp şi să poată să ducă un stil de viaţă împlinit. Site-ul conţine sfaturi despre exerciţii fizice şi beneficiile acestora, alimentaţie şi un  stil de viaţă sănătos precum şi modalități de protejare a sănătăţii psihice, care să ajute pacienţii să păstreze controlul asupra afecţiunii.
“Scleroza Multiplă  este o afecţiune complexă, cu manifestări clinice diverse. În ultimii ani s-au făcut multe progrese legate nu numai de înţelegerea mecanismelor de apariţie a bolii (deşi cauza nu este cunoscută încă) dar şi în dezvoltarea unor noi molecule pentru tratamentul de fond al acesteia. Diagnosticul precoce şi iniţierea terapiei cât mai curând posibil sunt deziderate posibil de realizat, pentru ţinerea sub control a bolii şi întârzierea progresiei dizabilităţii. În echipa terapeutică, pacientul şi medicul trebuie să ia împreună decizia optimă de tratament, ținând cont de forma de boală, factorii de prognostic dar şi de aspectele socio-profesionale şi individuale ale fiecărui pacient, pentru limitarea impactului fizic şi psihic al acestei afecţiuni, cu menţinerea calităţii vieţii în condiţii cât mai bune, cu limitarea gradelor de dependenţă care se pot instala în timp.”, a declarat Conf. Dr. Irene Davidescu, medic primar neurologie, Spitalul Clinic Colentina.
În România, potrivit statisticilor oficiale, 5.160 de  pacienţi cu Scleroză Multiplă se aflau sub tratament în 2022[4] prin Programul naţional de tratament al bolilor neurologice. 
 
[1]MS International Federation. What is MS? Disponibil la: http://www.msif.org/about-ms/what-is-ms/. Accesat iulie 2024.
[2]National Multiple Sclerosis Society. Multiple Sclerosis Symptoms. Disponibil la https://www.nationalmssociety.org/understanding-ms/what-is-ms/ms-symptoms. Acesat iulie 2024.  
[3]  Multiple Sclerosis International Federation. Atlas of MS 2020-2022. Disponibil la: http://www.msif.org/about-us/advocacy/atlas/. Accesat iulie 2024.
[4]Casa Naționala de Asigurări de Sănătate, Programul naţional de tratament al bolilor neurologice, disponibil la: https://cnas.ro/wp-content/uploads/2022/04/Programul-national-de-tratament-al-bolilor-neurologice-.pdf. Accesat iulie 2024.
 
Despre Roche
Fondată în 1897 în Basel, Elveţia, drept una dintre primele companii producătoare de medicamente originale la scară industrială, Roche a devenit cea mai mare companie de biotehnologie din lume şi lider mondial în diagnosticul in vitro. Compania urmăreşte excelenţa în ştiinţă pentru a descoperi şi dezvolta medicamente şi teste de diagnostic cu scopul de a îmbunătăţi şi salva vieţile oamenilor de pe tot globul. Suntem unul dintre pionierii medicinei personalizate şi ne dorim să continuăm să transformăm felul în care furnizată asistența medicală, pentru a avea un impact și mai mare. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical din Japonia. 
Recunoscând efortul nostru de a urmări o perspectivă pe termen lung în tot ceea ce facem, Roche a fost desemnată una dintre cele mai sustenabile companii din industria farmaceutică de către Dow Jones Sustainability Indices pentru al cincisprezecelea an consecutiv. Această distincție reflectă, de asemenea, eforturile noastre de a îmbunătăți accesul la asistență medicală împreună cu partenerii locali din fiecare țară în care lucrăm.
Genentech, în Statele Unite, este un membru deținut în totalitate al grupului Roche. Roche este acționarul majoritar al Chugai Pharmaceutical, Japonia.
Prezent pe piața românească încă din perioada interbelica, Roche își redeschide reprezentanța locală în anul 1992, urmînd ca în anul 2005, grupul Roche să înființeze societatea comercială S.C. Roche România SRL care a preluat activitatea reprezentanței din București. Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă. Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche - divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice - sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro
Departamentul de Comunicare al Roche România: andrei.vlad@roche.com, 0728292664  
 
 

 





Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici