Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Aderarea Estoniei la zona Euro


Parlamentul European a aprobat miercuri aderarea Estoniei la zona euro la 1 ianuarie 2011, Estonia devenind astfel prima ţară baltică ce va adopta moneda unică europeană, transmite AFP. Estonia va intra în zona euro 'într-o poziţie de forţă, cu una dintre cele mai bune situaţii pe plan fiscal şi, de departe, cel mai scăzut nivel de îndatorare din UE', a subliniat comisarul european pentru Afaceri economice, Olli Rehn, în timpul dezbaterii care a precedat votul.
'Este semnificativ că un stat membru micuţ, dar foarte hotărât, bate la poarta zonei euro în timpuri atât de dificile', a observat la rândul său eurodeputatul Edward Scicluna, referindu-se la criza datoriilor cu care se confruntă ţările din zona euro.
Aderarea Estoniei la zona euro trebuie, de asemenea, aprobată formal de şefii de stat şi de guverne din UE, la summitul de joi de la Bruxelles.
Estonia, care a aderat la UE în 2004, după ce şi-a câştigat independenţa faţă de URSS în 1991, va deveni a 17-a ţară care va adopta moneda unică europeană, fiind prima ţară baltică şi a treia ţară fostă comunistă, după Slovacia şi Slovenia, care va adera la zona euro.
Ultimele ţări care s-au alăturat uniunii monetare sunt Slovenia - în 2007, Cipru şi Malta - în 2008, şi Slovacia - în 2009.
Pentru a adopta euro, ţările candidate trebuie să respecte mai multe criterii: echilibrarea finanţelor publice (deficit şi datorie de stat), a inflaţiei, fluctuaţii lumitate ale cursului de schimb şi ale ratelor dobânzilor.
Conform ultimelor estimări ale CE, Estonia va avea un deficit public de 2,4 la sută anul acesta şi anul viitor. Datoria sa publică este estimată la 9,6 la sută din PIB în 2010 şi 12,4 la sută din PIB în 2011, un record în UE. 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici